Апелативен съд – Пловдив отхвърли жалбата на Иван Богоев за промяна

...
Апелативен съд – Пловдив отхвърли жалбата на Иван Богоев за промяна
Коментари Харесай

Иван Богоев поиска да бъде пуснат под гаранция, съдът обаче го остави в ареста

Апелативен съд – Пловдив отхвърли жалбата на Иван Богоев за смяна на мярката му за неотклонение от „ задържане под стража “ в „ парична гаранция “. Срещу него е повдигнато обвиняване за присъединяване в проведена незаконна група за разработване и разпространяване на подправени документи.
Прочетете още
След като се срещнаха с материалите по делото и изслушаха страните, апелативните съдии решиха, че доказателствата по делото обосновават съмнение за съпричастността на Богоев към закононарушението, в което е упрекнат. Посочиха, че уличаващите пояснения на другия обвинен споделят с показанията на полицейските чиновници, които са наблюдавали размяната на бумаги и документи сред двамата в особено построен тайник в изоставена пловдивска постройка, както и с протоколите за претършуване и изземване на движимости, които са относими към предмета на доказване.        

Апелативният съд одобри също, че при установяване на по-лека мярка за неотклонение е налице опасност фалшификаторът да извърши ново закононарушение и да се укрие, поради повдигнатото обвиняване и обремененото му правосъдно минало, сочещо на самобитната му специализация в осъществяване на закононарушения, свързани с фалшификация на парични знаци и документи.

Припомняме, че 56-годишният Иван Богоев,  бе арестуван при зрелищен арест в Кършияка в последния ден на предишния месец. TrafficNews  публикува видео от залавянето му, а акцията срещу него бе осъществена от ГДБОП във връзка със скица за подправяне на документи. Според очевидци в интервенцията са се присъединили и от отдел „ Криминална полиция ” към Трето РПУ.

До момента е открито, че всеки от участниците в проведената незаконна група имал избрана роля – набиране на хора, които желали да се снабдят с подправени документи, възлагани на поръчката и след това нейното осъществяване. Желаещите да се снабдят с неистинските документи заплащали по 250 евро за персонална карта и същата сума за шофьорска брошура и по 300 евро за направата на чуждестранен паспорт. Повечето от тях са български жители, живеещи в чужбина, има и чужденци. 

По делото са осъществени претърсвания и изземвания, персонални обиски, огледи на местопрестъпление и са разпитани очевидци.

Определението на Апелативен съд – Пловдив е дефинитивно.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР